StressssssssSS

Salam sejahtera kepada sesiapa sahaja mahkhluk yang berada di dunia ini.
berkenaan tajuk di atas.

Aku stress.
orang kata kalau stress tekanan perasaan gile2 maksudnya
kenapa stresss?
sebb aku x de keinginan untuk buat bende yang aku x nak buat dan aku terpaksa buat.
perkara itu boleh buat orang stresssss
Dengan erti kata lain macamana nak ilangkan stresss?

Aku x suke wat keje dlm keadaan terpaksa
sebab itu akan membuatkan aku punye mood teros xde,
ape patot aku buat supaya bende tuh x pyh jd stress
kalau aku stress sume bende jadi serbe x kene

nilah akibat bile ko terlalu lama dok kat umah
mesti lah ade ati2 kecil org akan berkata
"ko wat pe dok umah lame2,sakit mate jep aku pandang ko x buat ape kat umah ni la"
"wat bende yang same jep kat umah tetiap ari, x bosan k"
"budak soorang nih, aku p kije ari2, dia bleh dok goyang kaki xde watpe kat umah ni"
"blaja tinggi2, last2 ko dok umah xde watpe"
"aku soh ni, x wat, aku soh tuh x nak wat, ape lg yg ko nak ha"
"ape yg ko dpt, wt bende same tetiap ari"


Aku tahu, aku x penah denga sume ni thru telinge aku, tapi aku dapat rasekan walopon xde org berani meluahkan..
Aku stres skrg sbb pe,

Aku xdpt tajuk spesifik lg untuk wat master.
aku x yakin lg bleh bwk kete manual kuar dari town putrajaya ni, meke bleh sesuke bg tanggungjwb kat ak p amek adekk ko kat sinun sanan ari ni.ko xde pilihan.sbb ko x kije. n ko x watpe.
n lg.sile buang tahi kucing yg berada depan umah.
ok.aku stress.sekian.stress lg aku ni.
cane nak bwk kete dlm keadaan stress.itu bahaya.
lalu kat cni aku luahkan segalanya.
salah satu care untuk aku ilangkan stress.

kalo ade yg bace senyap2 suda ler.
ini hanya satu cerite untuk ko ak kongsi bersama.
tidak perlu kepoh satu dunie.
hanya Aku, ko dan Allah saje yg tahu ape rase ati ini.

sakitnye.
pening.
panas.
mengalir.
sebak.
sesak.

Ya Allah.
kuatkan aku.
Amin

-HAmba Allah-

Comments

ayien said…
weyh, sabo yer...
don't be so stress..
chill up ur life..

kalo stress mmg semua jadi serba tak kena..
dh dapat judul for ur master's thesis?
far_na33 said…
itu lg satu penyebab stres aku x pernah abeh..aduss...
tajok tajok tajokkkkkk...huarghhhh

Popular posts from this blog

Master complete Phd on the way

Moodd....Y?

Tarekat Naqsabandiah Al-Kholidiah