Thursday, April 28, 2011

LaSt minute...

Salam Sejahtera Kepada diri aku sendiri dan teman2 yang sudi membace blog aku ini..ape korang memang xde kije eh bace blog aku ne?haha..(marah ke aku?)hoho..
xde la..aku berbesar hati ade org bace..walopon aku taw..xde nye org nak bace blog aku neh..hik3..(Aku suke3x)

Dengan ini, aku memulakan tajok yang ingin aku diskusi kan..
Merujuk kepada perkara di atas..
LAst minute bermaksud Minit yang terakhir..
Saat yang terakhir, Masa yang terakhir..
Apa sebenarnye yang boleh dikaitkan dengan masa, minit dan saat yang terakhir ini..
pasti kalian tahu sendri bukan..x masok skulah..pon bleh taw ne..

Tapi..apakah yang selalu berkaitan dengan minit yang terakhir ini..
Yang ku tahu di sini adalah KERJA.
x kesahlah Kerja apa sekali pon..pasti akan ada orang yang suka untuk melakukannya pada saat yang terakhir..kan kan kan..
kalo xnk percaya sudah..anda boleh tinggalkan blog ini dengan segera..xde orang nak halang anda.
sekian.

Ape yang best sangat pasal saat terakhir ne..
yang bestnye,
ko rilek, santai
ko wat ape yang ko suke
Nak x nak, tyme last minite neh la..kije ko mesti siap punye
x payah pk panjang2,
Bende yang ko teringat ko masukkan jep..(lebih merujuk kepada sumber atau informasi tentang assgment)

Yang x bestnye adalah..
ko gelabah
ko x tenteram
ko x tengok bende lain da
ko serius gile ( da tak tengok bende lain da kalo org panggil sume ko memamng xkn layan)
ko x cek bebanyak kali da
ko anto jep, pe nak jd jadilah.
asal boleh jep result ko nnt,

hah! amek ko..
Ape yang menyebabkan ko wat last minute neh?

bile ko nak wat kije, tyme tuh la..MOOd ko nak wat xde..pastu ko meneyeleweng..
Tempat tak sesuai dengan Kije yang ko nak wat,(org wat kije kat library, ko wat kije kat kedai kopi, konfirmlah ko dok minom mkn jep kije..bile nak wat kijenye??!)
Masa X sesuai..ko bajet pepagi bute, otak fresh gile bleh nak wat kije,Tapi hakikat sebenar, bile da nmpak kalt luo gelap n malam..Ko akan Pk sekarang waktu untuk TIDO!btol x btol??!!!
Dok sensorang dlm Bilik...hah..memang alamat la..ko wat tabiat ko salu..bila da masuk dlm bilik an..TengOk muvIE selalu!!
Semangat nak wat kije x kuat..Xde matlamat yang Jelas..Tuh yang kije ko asek Tanggoh jep..bile ko da ngadap nak wat kije neh...last2 ko kate..NANTILAH..!!!



Warghhhh...~~!!!



Ape ko hengat..ko ckp nanti2 tuh..besok ko komferm k idop lagi?
Bende wat x siap2..dok tanggoh2..
Apa nak jadi da..

kejap..
kejap..
kejap..


erk tbe2..aku nak tnaye..nape ko be2 keluarkan tajok neh senanye neh..(patot awal2 lagi ko kene tnye dey!)

Senanye begini..

aku berada dlm situasi di mana..
Akulah orang nya yang berada dlm keadaan di atas..
kenkawan aku da wat Makalah(report proposal) and da siap da pon..
tapi aku lom siap lagi..
so besok diorang discuss slide presentation,

Yang aku neh punye citer plak..
aku da siap slide..tapi aku x siap Report lagi..

Arituh aku jumpe sv, PArtner aku due org neh anto ler repot serentak..trang tang tang aku x anto ann?
dan2 la die tanye..KAmu punye repot mane??
erk..
Memang aku terkedu dan...terpana..x taw nak kate pe..
adus..malunye hai..
da la kat negare orang neh..bleh plak aku wat hal cam gitu an..
memang MemalukaN..

Lalu..tajoknye skrg..
Aku MAlaS~!!huaaa..*pe kene ngene*
*eh ade kene ngene la..*
Sebab Aku MALAS la..aku Wat kije LAST miniT...haa..kan..ade kene ngene tu..hik2..

haih...ckp punye ckp..mcm le ade org nak bace blog aku neh..aku juge lah ynag membacenye nanti..

skrg da petang..
BEsok nak kene discuss da..ngn partner aku neh..
Alamat..aku da xde alasan lagi untuk TIDAK membuat kije untuk mlm ini..ada faham ??!

ok.diri.pegi mkn.balik mkn. mandi.wat kije smpai siap.jgn tido.harap mklom.
wasalam

Thursday, April 7, 2011

MenyEsaL

salam Sejahtera...
Kepada diriku sendiri..
kepada kawan2 aku juga yang sedang melihat dan melayari blog yang x seberape ini..
Astaghfirullahal'azim..

banyak ketidakpatutan aku di sini ...
Xde pape pon senanye..cume aku nak luah ler sket..bende yang terbuku kat ati aku neh...
huhuhu...

kawan2 pernah rase x...satu perasaan yang mana..
Kita Mahu,tapi kawan2 kita tidak mahu..terus..kite kene ikot kawan2 kita yang tidak mahu itu..lalu..bila masa berlalu..kite menyesal dengan keputuusan yang kite buat...pernah x..pernah x..pernah x..

adus..ari nehh aku da rase da perasaaan itu..dan sangatlah tidak tenteram wahai teman2..
ape yang aku boleh buat...jika di perantauan ini..aku bersama teman2..
jika aku kesorangan..dan tiba2 kawan2 aku xde..pastilah kekok rasenye..
tapi..disebabkan kawan2 aku tidak mahu ikut latihan itu..aku turut tidak mengikutinya..lantas..akhir sekali..kesannya yang kene pada aku..

adoyaii...aku tahu korang sume x phmm..da bleh tutup da blog aku neh p blog org len..
aku nak bebel lagi..
tapi..tapi..tapi..
kenape macam ne..bende yang ko buat..tapi ko menyeesalll kemudian hari..
apa yang ko bolehh buat.
argh3333333333333xxxxxx!!!!
x suke perasaan ini..
perasaan yang menyesal...
perasaan yang ingin menyalahkan orang lain..
perasaan yang serba salahh..
perasaan yang mengikut kata orang...
perasaan yang sepertinya-ko neh x gune langsung-
perasaan yang seperti-apsal ko tetap pendirian-



sumer tuh ade..dan aku x suke perasaan ini..huk2..

pengajaran yang aku dapat..
jika kawan ko x moh..ko pk abes baik dlu..sebb SEGALA TINDAKAN KAU SEKARANG MEMPENGARUHI MASA DEPAN KAU.

daripada aku luah kat sini..
baik aku p solat luah dgn Allah..lagi baiek..

-sekian-

Tuesday, April 5, 2011

Kenape MALAS?

Salam Sejahtera..KEpada diri ku yang terutama sekali..
semogga diri ko berada dlm sehat walafiat..
Di sini aku ingin menyatakan bahawa aku semkain hari kebalakangan ini semakin liat untuk melakukan sebarang pekerjaan..

Apaan sih kamu farhana, kok kamu malas banget mahu belajar ya.?
Kenapa sih..
mungkin kamu keciwa ya kerna tidak dapat tawaran daripada Tenaga Pengajar MUda tempoh hari kamu minta ya?
sabarlah wahai Farhana..mungkin sahaja itu bukan rezeki kamu..
Malahan mungkin juga rezeki kamu di tempat lain..
iya bisa aja kamu sambungnya di tempat lain..
Jangan begitu deh..kamu harus semangat..bahwa..Rezeki, Jodoh, Maut semuanya itu di tangan Allah..
kita hanya merancang dan Dia lah yang menentukan segalanya..

Sekarang..kamu hanya perlu fokus kepada apa yang perlu kamu buat!
Seharusnya kamu harus tahu apa sih yang kamu lakukan ini..jangan ikutin orang melulu aja..
pasti kamu bingung nanti..(erk..kenapa aku ngomong bahasa Indo di sini erk)

oK.BAIK!
aku ubah..
besok nak kene buat bebetul production..so skrg ko jgn nak tgok memane..
p ngadap buku ko sekeja..
pastuh susun ape yang ko kene buat besok..
tulis semua formulasi..dann beberapa yang ko kene lakukan..
nanti apa2 yang kurang..bagitahu aja dong..
jgn senyap aja..
yaaa...Semangat!!!
besok nak kene wat betol2..haip2~~!!!!

Ya Allah..tabahkan lah diiri ku ini di negara orang..moga ku tabah hadapi cobaan dan dugaan yang ku lakukan ini..amin2~

Jack Ma returns to Hupan; reminiscence memories

My eyes suddenly feel warm